مجله سلامتی

با انواع هل آشنا شویم؛ سبز، سیاه و سفید!

هل، میوه کوچک به اندازه بند انگشت است و پوستی تیره دارد. میوه گیاهی است که خیلی خوشبو است و از تیره زنجبیل هاست.

هل به سه دسته تقسیم می شود:

  • هل سبز
  • هل سیاه
  • هل سفید

ارزش غذایی هل:

وزارت کشاورزی آمریکا در طی تحقیقات به عمل آمده اعلام کرده که در هر ۱۰۰ گرم هل، ۳۰۰ کیلو کالری انرژی، ۶۸ گرم کربوهیدرات، ۱۱ گرم پروتئین و ۲۸ گرم فیبر غذایی وجود دارد.

در هل ویتامین ها دو ریز مغذی های مختلفی از جمله نیاسین، پیریدوکسین، ریبوغلاوین، تیامین، ویتامین A، ویتامین C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، مس، آهن، منگنز، منیزیم، فسفر و روی وجود دارد. هل فاقد کلسترول است.

پیش از این با هل سبز و خواص آن آشنا شدیم.

هل سیاه:

هل سیاه معروف به اکسیر جوانی، گیاهی است از خانواده زنجبیلیان که در بخشی هایی از آسیا و قسمت هایی از آفریقا می روید. هل سیاه، میوه گیاه است؛ چند ساله و علفی است و نام های دیگری دارد که مهمترین آن، هیل غراب و قافله کبار است. میوه هل سیاه، شبیه بادام است و پس از خشک شدن به رنگ سیاه تغییر می یابد؛ به همین دلیل به این نام مشهور است. این گیاه بیشتر در مناطق جنگلی و پر درخت جنوبی هیمالیا رشد می کند. 

کشورهایی از جمله هندوستان، ترکمنستان، ایران(شهر کرمان) بزرگترین تولید کننده هل سیاه هستند. میوه های هل سیاه، اول شهریور با قطر ۲۵ تا ۵۰ میلیمتر به وجود می آید که هر دانه ۱۲ دانه نامنظم قهوه ای رنگ با بویی معطر و مزه ای شیرین دارد.

مطالعات نشان می دهد که هل سیاه سرشار از ترکیبات منحصر به فرد از جمله ترپی نئول، ترپنین، فورمیک اسید و استیک اسید است. دانه های هل سیاه، بسیار مقوی بوده و نقش پررنگی در ساخت داروها دارند. همچنین دارای ویتامین C و ویتامین E و آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند که در درمان بیماریها موثر هستند. ترکیبات دیگری همچون تانن و انواع آمینو اسید نیز در این گیاه یافت می شود که به علت وجود تانن زیاد در این میوه، طعم آن گس می باشد.

هل سیاه که برای ما کمتر شناخته شده است، بر خلاف هل سبز به عنوان ادویه معطر استفاده نمی شود بلکه در گروه ادویه های گرم مانند دارچین و فلفل سیاه جای می گیرد. هندی ها از قدیم از این گیاه به عنوان یک داروی شفا بخش با خواص آنتی اکسیدانی فراوان استفاده می کردند. 

 

خواص درمانی هل سیاه:

هل سیاه قابض است و دارای طبیعت گرم و خشک بوده و طعم تلخی دارد.

  • سلامت پوست
  • درمان اسهال،یبوست و جلوگیری از بیماری های مزمن
  • سلامت دهان و دندان
  • سم زدایی
  • کمک به هضم
  • درمان زخم معده
  • درمان دیابت
  • افزایش سوخت و ساز بدن، کنترل وزن و جلوگیری از چاقی
  • رفع مشکلات تنفسی
  • رفع مشکلات چشمی
  • سلامت مو
  • کاهش درد مفاصل
  • تسکین میگرن و سردرد
  •  

عوارض مصرف هل سیاه و تذکرات: 

  • • مصرف این گیاه برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی شود. 
  • • کسانی که دچار لاغری شدید هستند و با فعالیت های بدنی احساس ضعف می کنند، از مصرف آن خودداری کنند. 
  • • مصرف این گیاه در ابتدا ممکن است باعث نفخ معده شود که طبیعی است اما اگر بعد از مدتی مشکل رفع نشد، باید مصرف آن را قطع کنید یا با دوز کمتری مصرف کنید. 
  • • هل سیاه به شدت قابض است و اگر دچار کمبود آب بدن هستید، مصرف نکنید. 
  • • اگر قصد عمل جراحی دارید، ۲ تا ۳ هفته قبل از عمل، مصرف را قطع کنید.  
  • • بیماران دیابتی قبل از مصرف این دارو حتما باید با پزشک خود مشورت کنند. 
  • • اگر دچار خونریزی شدید هستید، نباید هل سیاه مصرف کنید. 

هل سفید:

هل سفید هم گیاه علفی و چند ساله است. ساقه های زیر زمینی و منشعب دارد. ساقه های زیر زمینی آن ضخیم و طویل است و ساقه هایه هوایی آن به هم پیچیده به ارتفاع حدود ۳ متر می رسد. هل سفید هم از تیره زنجبیل هاست. برگ هایی ساده، متناوب و بیضی شکل دارد. گیاهی بوته ای ست با گلهای بوته ای کوچک و سفید رنگ که در مرکز گل، رنگ بنفش خودنمایی می کند.

میوه هل سفید، کپسولی شکل و بسیار معطر است و طبیعت آن، خیلی گرم و خیلی خشک است.

حاوی پروتئین، کلسیم اکسالات و سیلیس است و بخش مورد استفاده آن، دانه های داخل آن است.

معمولا دانه های داخل هل سفید را دم می کنند و در صنایع غذایی، شیرینی پزی، عطر سازی و معطر کردن بعضی از محصولات دخانیات به کار می رود.

مصرف بیشتر از ۳ گرم در روز برای بدن مضر است.

خواص درمانی هل سفید:

  • علاوه بر معطر کردن غذاها، هل سفید تقویت کننده معده، نیرو دهنده، ضد افسردگی و بادشکن است.
  • بی حوصلگی ناشی از خستگی روزانه را از بین می برد.
  • اشتها آور است.
  • قلب را تقویت می کند.
  • خوشبوکننده دهان است .
  • ضد اسپاسم است.
  • دردهای روماتیسمی را کاهش می دهد
  • عادت ماهانه را تنظیم می کند و قاعده آور است.
  • ضد میکروب است و سنگ مثانه را خرد می کند.
  • صفرابر و خلط آور است.
  • زخمهای دهان را التیام می بخشد.
  • کاهنده تب
  • محرک و ضد تهوع
  • برای برونشیت مفید است.
  • ناراحتی معده و روده و کبد را از بین می برد.
  • مسمومیت و سردرد و دل بهم خوردگی ناشی از سرما خوردگی را از بین می برد.

سوالات متداول در مورد انواع هل:

  1. طعم هل چگونه است؟

    هل رایحه پیچیده ای با عطر و طعم کاج، میوه ای و تقریباً منتول مانند دارد. در صورت استفاده بیش از حد، می تواند کمی قابض باشد.

  2. آیا خوردن هل برای سلامتی مفید است؟

    هل هزاران سال است که برای کمک به هضم غذا استفاده می شود. این ماده اغلب با سایر ادویه های دارویی مخلوط می شود تا ناراحتی، حالت تهوع و استفراغ را برطرف کند. بیشترین خاصیت هل مورد تحقیق، از آنجا که مربوط به تسکین مشکلات معده است، توانایی احتمالی آن در بهبود زخم است.

  3. اگر هر روز هل بخورید چه اتفاقی می افتد؟

    هل برای تقویت سلامت دستگاه گوارش نیز مفید است. اثرات خنک کننده هل، با وجود ادویه بودن، می تواند به کاهش اسیدیته کمک کند. همراه با این، هل همچنین می تواند در درمان مسائل دستگاه گوارش مانند سو هاضمه، حالت تهوع، استفراغ، درد معده و اسپاسم کمک کند.

  4. تفاوت هل سبز با هل سیاه چیست؟

    هل سبز عطر و طعم بسیار قوی و شدیدی دارد در حالی که هل سیاه عطر و طعم کاموایی دودی و مبهمی دارد. طعم هل سیاه دارای خنکی است که گاهی اوقات آن را به نعناع تشبیه می کنند اما هر دو شکل هل به منظور افزودن طعم به غذاها و نوشیدنی ها استفاده می شود.

  5. هل سمی است؟

    هنگام مصرف از راه دهان: هل هنگام مصرف به مقدار معمول در غذا، به احتمال زیاد ایمن است.

    در صورت مصرف مقادیر بیشتر موجود در دارو، احتمالاً ایمن است.

    هنگام استنشاق: تنفس بخار حاصل از اسانس هل به عنوان رایحه درمانی احتمالاً ایمن است.

  6. کدام هل برای چای مناسب است؟

    هل سبز که اغلب هل واقعی نامیده می شود، برای مخلوط چای و پخت و پز استفاده می شود و دارای غلاف های کوچک سبز رنگ با دانه است. هل سبز، عطر و طعم بسیار منحصر به فرد، تند و کمی شیرین دارد.

  7. چگونه می توانید هل مرغوب را تشخیص دهید؟

    رنگ، مهمترین جنبه ای است که باید هنگام خرید هل مورد توجه قرار گیرد. هل های تازه، پرپشت و زیتونی یا سبز رنگ هستند. با این وجود، اگر غلاف هل خیلی سبز به نظر برسد، ممکن است از رنگ های مصنوعی برای تازه جلوه دادن آن ها استفاده شود. اگر به نظر مایل به زرد هستند، ممکن است خیلی قدیمی باشند یا به اشتباه خشک شده باشند.

  8. چگونه از هل استفاده کنم؟

    هل می تواند به سرعت بر سایر مواد غلبه کند بنابراین به تدریج آن را اضافه کنید. هل با مرغ، گوشت قرمز، عدس، پرتقال، برنج و سایر ادویه های گرم مانند جوز هندی و دارچین جفت می شود. در انواع ادویه کاری، چای، کالاهای پخته شده (مانند نان) و سوسیس ایده آل است.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید