آموزشی, دمنوش, مجله سلامتی

این همه خاصیت فقط از دارچین!

دارچین در هند به نام «لالجین» و در اندونزی به نام چوب شیرین یا «کایو مانیس» نامیده می‌شود.

با توجه به گستردگی جغرافیایی گونه‌های مختلف دارچین، سابقه پیدایش و نامگذاری آن‌ها نیز متفاوت است. سابقه مصرف و شناسایی آن به مصر باستان و به حدود دو هزار سال قبل از میلاد بر می‌گردد.

اما آنچه که در تاریخ به دارچین چینی مشهور شده، در حقیقت نوعی از دارچین به نام Cinnamon Aromaticum یا Cassia است که بومی چین بوده و به صورت درخت ۲۰ الی ۳۰ متری است که از پوست درخت به عنوان دارچین استفاده می‌شود.

در قسمت‌های مختلف تورات نیز به مصرف آن توسط موسی پیامبر، هم به عنوان غذا و هم برای بوی خوش اشاره شده‌ است. 

در نوشته‌های هرودوت نیز از دارچین به عنوان «چاشنی گرانبها» یاد شده‌ است.

ورود دارچین به اروپا از دو طریق بندر اسکندریه در مصر و نیز از طریق بازرگانان پرتغالی در قرن ۱۵ و ۱۶ میلادی بوده‌ است.

موارد مصرف


دارچین در بیشتر کشورها به عنوان ادویه، چاشنی غذا و شیرینی‌ها مصرف می‌شود. در ایران کاربرد زیادی در قنادی ها به صورت عصاره، اسانس و گَرد دارد. گَردِ دارچین در تزئین شُله زرد و حلیم به ویژه غذای نذری استفاده می‌شود.

مصرف دارچین همراه با عسل به عنوان معجون عسل، بسیار قدرتمند و طبیعی معرفی شده است که برای آن خواص متعددی از جمله درمان زخم، کمک به درمان دیابت، درمان یبوست، مقابله با مشکلات پوستی و... شمرده شده است.

میزان مصرف

بعضی از محققان مصرف روزانه ۲ تا ۴ گرم پودر دارچین را توصیه می‌نمایند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین ۱ تا ۶ گرم دارچین باشد؛ با این حال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین می‌تواند مسموم‌کننده باشد.

در یک دوره ای دارچین حتی بیشتر از طلا ارزش داشت؛ این ادویه، یکی از قدیمی ترین ادویه های شناخته شده است. در واقع این ادویه محبوب، پر از مزایا برای سلامتی است که شما را متعجب خواهد کرد:

خواص دارچین
  1. کنترل قند خون
  2. کاهش سطح کلسترول و تری گلیسیرید
  3. جلوگیری از بیماری آلزایمر
  4. جلوگیری از عفونت
  5. تقویت عملکرد بدن
  6. جلوگیری از بیماری های قلبی
  7. بهبود گردش خون
  8. کمک به تسکین دردهای عضلات و سردرد
  9. جلوگیری از سرطان
  10. جلوگیری از خونریزی
  11. کمک به بهداشت دهان و دندان
  12. ادعا شده است که دارچین می تواند در ترشح سالم شیر مادر نیز تاثیرگذار باشد و می تواند به تخلیه ادرار نیز کمک کند.
  13. دارچین برای کنترل و دفع حشرات
  14. درمان سرفه ها و سرماخوردگی های معمول
  15. درمان دندان درد با دارچین: پنج قاشق چای خوری عسل را به یک قاشق چای خوری پودر دارچین اضافه کنید و تکه ای از آن را روی قسمت آسیب دیده دندانتان بگذارید. این روند را ۲ الی ۳ بار در روز تکرار کنید تا احساس درد شما کاهش یابد.
  16. کمک به هضم غذا و رفع مشکلات گوارش
  17. از بین برنده باکتری های ای کولای
  18. کمک به درمان بیماری PMS: دارچین غنی از منگنز است و یک منبع عالی برای کاهش اثرات بیماری PMS می باشد. مطالعه ای نشان داد؛ زنانی که روزانه ۵ الی ۶ میلی گرم منگنز مصرف می کنند، کمتر دچار تغییرات خلقی می شوند. نتایج نشان داده است که گنجاندن منگنز در رژیم غذایی زنان، می تواند علائم مختلف این بیماری را در آنها کاهش دهد.
  19. کمک به بهبود و تقویت روحیه
  20. افزایش رشد مو
  21. ماسک صورت دارچین برای از بین بردن آکنه: شما می توانید سه قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق دارچین ترکیب نمایید و سپس آن را روی صورتتان اعمال کنید. دارچین، باکتری های تحریک کننده آکنه را متوقف می کند و عسل نیز باعث سفید شدن و طراوت پوست می شود. ۱۰ دقیقه بعد از اعمال این ترکیب، صورتتان را با آب گرم بشویید و بعد به آرامی خشک نمایید.
  22. اسکراب پوست های خشک با دارچین: هیچ کس دوست ندارد که پوستی خشک و سرخ داشته باشد. بنابراین می توانید با حذف سلول های مرده پوستتان، نرمی و درخشش را به آن بازگردانید. برای این کار می توانید دارچین، بادام، روغن زیتون، عسل و نمک دریا را با هم مخلوط کنید و روی صورتتان اعمال نمایید.
  23.  خوشبو کننده نفس
  24. جلوگیری از پیری و چین و چروک پوست
  25. مدیریت و کنترل وزن
  26. کاهش اضطراب و استرس
  27. درمان اگزما: طبق تحقیقات، ثابت شده است که اعمال ترکیب یک قاشق دارچین با عسل بر روی پوست، می تواند اگزما را درمان کند.
  28. دارچین برای افزایش میل جنسی: مصرف منظم و البته کنترل شده دارچین، می تواند میل جنسی در مردان و زنان را نیز افزایش دهد.
  29.  کاهش کلسترول بد خون
  30. خواص آرایشی: به عنوان رنگ موی طبیعی استفاده می‌شود و به موها رنگ قهوه‌ای روشن می‌دهد.
  31. بعضی مطالعات علمی نشان دهنده اثرات ضد ویروسی دارچین می‌باشد. به خصوص بررسی‌های علمی، مؤثر بودن آن در بیماری نقص ایمنی اکتسابی HIV-1 را تایید کرده‌است. همچنین اثرات ضد دیابت نوع دو در مطالعات علمی گزارش شده‌ است.

پیشنهاد روش مصرف

سیبی را با دقت بشویید و با پوست، خرد و قطعه قطعه کنید. مقداری پودر دارچین و زیره روی آن بپاشید و میل کنید.

می‌توانید یک عدد پرتقال را نیز پوست بگیرید و به قطعات کوچکتر تقسیم کنید؛ ۵ گرم عسل را با ۲ گرم پودر دارچین مخلوط کرده و روی آن بریزید. در این صورت پرتقالی شیرین و طعم دار میل خواهید کرد.

علاوه بر این اگر به میوهٔ پاپایا دسترسی دارید نیز می‌توانید آن را دو نیم کرده و مقداری ماست شیرین به آن بزنید و کمی پودر دارچین روی آن بپاشید و میل کنید.

طرز تهیه شربت عسل و دارچین

مواد لازم برای شربت عسل و دارچین:

  • عسل: دو قاشق غذاخوری
  • دارچین: یک قاشق چای خوری
  • آب گرم: یک لیوان

برای درست کردن این نوشیدنی ساده و مفید، کافیست عسل را در یک لیوان آب گرم حل کرده، یک قاشق دارچین به آن اضافه کنید و هم بزنید؛ سپس نوش جان کنید.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید