مجله سلامتی

کشک چطور درست می شود؟

برای تهیه کشک به مقداری ماست ترش و نمک نیاز دارید و بهتر است از ماست محلی استفاده کنید.

ماست را در دمای محیط قرار دهید تا ترش شود؛ برای اینکه ماست زودتر ترش شود، می‌توانید یک قاشق فلزی در آن بگذارید.

پس از اینکه ماست ترش شد، مقداری آب به آن اضافه کنید.

ماست و آب را خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و دوغ غلیظی حاصل شود.

در این مرحله باید کره‌ی دوغ را جدا کنید؛ برای این منظور، دوغ را در ظرف استوانه‌ای در داری ریخته و به شدت تکان دهید تا چربی آن جدا شود.

برای اینکه کره زودتر از دوغ جدا شود، می‌توانید به جای آب مقداری یخ به ماست اضافه کنید و سپس آن را به شدت تکان دهید تا کره آن جدا شود.

در صورتی که از نوع کم نمک کشک استفاده شود، دارای فواید و مزایای زیادی است. برای خانم های باردار مفید است که به منظور حفظ سلامت جنین خود از کشک در حجم کم و میزان نمک کم استفاده کنند. به علاوه مصرف کشک به همراه بادمجان، تا حد زیادی سبب دورماندن جنین از نقص‌ های حین تولد می شود.

کره‌ی دوغ معمولا روی آن جمع می‌شود. شما می‌توانید با قاشق مقداری از کره را از روی دوغ بردارید و اجازه دهید مقداری از کره در دوغ باقی بماند تا کشک حاصل، نرم‌تر و خوشمزه‌تر شود.

دوغ را در قابلمه‌ای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.

گاهی دوغ را هم بزنید تا حرارت به طور یکنواخت در آن توزیع شود.

وقتی دوغ شروع به جوشیدن کند، روی آن کف کرده و بالا می‌آید. در همین زمان، بلافاصله حرارت را خاموش کنید و اجازه ندهید دوغ بجوشد. چون اگر دوغ بجوشد؛ ممکن است کشک مرغوبی به دست نیاید.

پس از خاموش کردن حرارت، آب و املاح از هم جدا می‌شوند.

اجازه دهید مواد کمی خنک شوند، سپس آن را در کیسه‌ی نخی بریزید و آویزان کنید تا آب کاملا خارج شود و مواد باقی مانده در کیسه، به شکل ماست چکیده درآیند.

کشک را در کاسه‌ای ریخته و بسته به ذائقه خود مقداری نمک به آن اضافه کرده و هم بزنید.

کشک را به شکل دلخواه درآورده و در سینی بچینید.

سپس در مقابل نور خورشید قرار دهید و گاهی آن‌ها را پشت و رو کنید تا به صورت یکنواخت خشک شوند.

کشک‌ها را پس از خشک شدن در ظرف در دار و در یخچال نگهداری کنید.

در صورتی که نمک زیادی به کشک اضافه کنید، می‌توانید آن را در خارج از یخچال نیز نگهداری کنید؛ ولی از آنجا که نمک، رویِ جذب مواد مغذی و از جمله کلسیم تاثیر منفی دارد، مصرف زیاد آن برای بسیاری از گروه‌های سنی مناسب نیست و می‌تواند باعث عادت ذائقه افراد به مصرف نمک شود. برای سلامتی بیشتر کشک، بهتر است نمک کمتری استفاده کرده و آن را در یخچال نگهداری کنید.

"مضرات کشک"


این ماده لبنی به طور کلی، طبع سردی دارد و بهتر است در کنار غذا ها و چاشنی های گرم استفاده شود.

کشک ماده‌ی نفاخی است و افرادی که از بیماری‌های گوارشی رنج می‌برند، بهتر است به صورت محدود و همراه با نعناع یا زیره مورد استفاده قرار دهند.

زیاده‌روی در مصرف کشک، مضراتی هم دارد؛ یکی از عوارض و مضرات کشک، سفت شدن روده است.

مصرف این ماده در کنار سایر غذا های سرد مثل بادمجان، ممکن است حساسیت پوستی ایجاد کند.

خوردن کشک زیاد پی اچ (PH) خون را کاهش می‌دهد و تأثیر منفی روی بدن دارد؛ پس اگر فشار خون دارید، در مصرف این ماده بیشتر دقت کنید.

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید