آموزشی, دمنوش, مجله سلامتی

طرز تهیه چای هل برای بهره مندی از خواص آن

  • هل سبز، دارای رایحه ای بسیار خوش بو و معطر است که در محبوبیت آن نقش بسزایی دارد. این گیاه در فرهنگ ایرانی، جایگاه خود را یافته به نحوی که چای همراه با هل یکی از پرطرفدار ترین انواع چای است.
  • هل از گذشته های دور در آیورودا، پزشکی چینی و پزشکی یونانی به عنوان درمانی برای اختلالات گوارشی مورد استفاده بوده است. عصاره متانولی گرفته شده از هل، جزئی است که به کنترل اختلالات گوارشی مانند اسیدیته، نفخ شکم و گرفتگی معده کمک می کند.
  • هل ادویه ی بومی هند، نپال و بوتان محسوب می شود. امروزه این ماده در بیشتر مناطق آسیا از جمله هند، چین، بوتان، ویتنام، مالزی، کره و ژاپن یافت می شود.
  • از هل به عنوان ملکه ادویه جات نام می برند و یکی از گران ترین ادویه های جهان پس از زعفران و وانیل نیز است.
  • از نظر گیاه شناسی، هل به خانوده Zingibercease تعلق دارد و با نام علمی Elettaria cardamomum شناخته می شود. دو نوع اصلی از هل وجود دارند که به نام های علمیElettaria برای هل سبز یا هل واقعی، و Amomum برای هل سیاه، سفید یا قرمز شناخته می شوند.
  • هل به شکل غلاف هایی کوچک که دانه هایی سیاه رنگ درون آنها قرار گرفته اند، یافت می شود. هم دانه ها و هم غلاف هل، دارای عطر و طعم دلپذیری هستند. از این رو، هل به عنوان یک عامل طعم دهنده در آشپزی هندی بسیار مورد استفاده است. چای هل در کنار چای زنجبیل از نوشیدنی های بسیار مشهور در هند محسوب می شود.
  • افزون بر مصارف آشپزی، استفاده از هل به عنوان یک گیاه دارویی، سابقه ای طولانی در فرهنگ هندی و پزشکی سنتی چینی دارد. باور بر این بوده است که هل، درمانی برای عفونت های دندان و لثه، ناراحتی گلو، گرفتگی ریه، سل ریوی، التهاب پلک، اختلالات گوارشی، ناراحتی کلیه و سنگ کیسه صفرا محسوب شده و به عنوان یک پادزهر برای سموم و زهرها نیز کاربرد داشته است.

طرز تهیه چای هل

مواد لازم:

  • ۱ قاشق غذاخوری زنجبیل و ۱/۲ قاشق چای خوری هل
  • ۱/۸ قاشق چای خوری از گل میخک و فلفل سیاه
  • ۱ چوب دارچین
  • ۱/۲ فنجان آب
  • ۲ کیسه چای سیاه
  • ۲٫۱/۲ فنجان شیر کم چرب
  • ۲ قاشق غذاخوری عسل
  • ۲ قاشق غذاخوری پوست پرتقال برای ظاهرش

دستورالعمل:

در یک کاسه کوچک، زنجبیل، هل، گل میخک و فلفل سیاه را ترکیب کنید.

یک کاسه را با آب پر کنید و آن را بجوشانید و کیسه های چای و دارچین را در آب قرار دهید.

این ترکیب ها را باهم مخلوط کنید و بجوشانید. حدود ۵ دقیقه اجازه دهید بماند و بعد کیسه های چای و دارچین را بردارید.

شیر و عسل را اضافه کنید.

باز گرم کنید و بجوشانید تا چای به اندازه کافی گرم شود.

چای را در لیوان بریزید و پوست پرتقال را اضافه کنید.

نوش جان...

برای امتیاز دهی به این پست کلیک کنید
[کل: 1 میانگین: 5]
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید